Här skriver jag om bloggar, Internet och annat digitalt av intresse för författare och andra. Skriv gärna till mig på goranlin/snabela/bredband.net (byt ut /snabela/ mot @)

10 april 2008

Alla gamla inlägg finns också på min nya webbplats

Jag har startat en ny webbplats på www.goranlindgren.se. Dit har jag importerat alla gamla inlägg från denna blogg. Den nya webblatsen är en kombination av statisk webbplats och blogg. Där finns både sidor som inte ändras och nyheter/blogg. Det är en mycket bra lösning tycker jag som gärna tar emot synpunkter för och emot denna lösning.

När jag skrev den nya upplagan av min bok "Hemsida utan konsulter" skrev jag några avsnitt som beskrev hur man installerar gratisprogrammet WordPress på ett webbhotell. Det är inte särskilt svårt men man måste köpa plats på ett webbhotell och man måste ändra några rader kod i programmet och installera det. Även om det inte är svårt kan det verka avskräckande för många. Därför tog jag bort dessa avsnitt ur boken och skriver en bok till istället. Den heter (än så länge) "Webbplats för egenföretagare och föreningar eller Hur författare, artister, bostadsrättsföreningar, idrottsföreningar, scoutkårer och andra enkelt och med små kostnader kan skapa en webbplats med WordPress som innehållshanteringssystem/CMS". Titeln visar vad den handlar om hoppas jag.

Jag kommer även i fortsättningen att publicera här men redan nu finns det betydligt mer att läsa på min webbplats. Till exempel min serie korta artiklar "Lär dig starta en webbplats!" som jag började för några dagar sedan. Välkommen dit!

Inga kommentarer: