Här skriver jag om bloggar, Internet och annat digitalt av intresse för författare och andra. Skriv gärna till mig på goranlin/snabela/bredband.net (byt ut /snabela/ mot @)

02 februari 2006

Läs mitt häfte "Gör en egen blogg!"


Sprid din information och dina synpunkter på ett enkelt och billigt sätt. Starta en enkel sorts webbsida - en blogg - och låt alla läsa. Den är enkel att starta och enkel att uppdatera. Läs mitt häfte och gör det själv. Andra upplagan av första häftet på mitt eget förlag kom i november 2005: Gör en egen blogg! cirka 40 sidor, A5-format, häftad. Här kan du läsa/hämta innehållsförteckningen i pdf-format.

Beställes genom förskottsinbetalning av 50 kr (inkluderar moms och porto) till Lindgren Consulting, postgiro 88 90 25 -3. Glöm inte att ange din adress!

Recension i Bibliotekstjänsts BTJ-häftet nr. 4, 2006, s. 42. "Detta häfte fungerar som en bruksanvisning över hur man skapar och använder en blogg. Blogg, en förkortning för webblogg, är en webbplats med periodiskt publicerade inlägg ordnade i tidsföljd med senaste inlägget överst. Oftast är de privata eller för en grupp läsare och kan liknas vid personliga dagböcker eller gruppkonferenser. Bloggen kan med fördel kompletteras med ett fotoalbum. Denna bok beskriver installation och anpassning av dessa två webbprodukter hos två webbaktörer som erbjuder tjänsterna gratis. Inga förkunskaper utöver grundläggande datorvana krävs för att förstå boken och skapa webbplatserna men viss kännedom om HTML-kod gör det möjligt för läsaren att skräddarsy bloggar efter egna önskemål. Beskrivningarna är enkla att följa, skärmdumparna bra illustrationer till texten men är ibland otydliga och svåra att läsa av. Denna andra upplaga är en revidering av den första rent språkligt. Författaren Göran Lindgren har stor egen erfarenhet av dessa enkla webbplatser och hur de används" Ingvar Kroon

Utdrag ur recension av Lisa Bjerre i Internetworld, nr. 3, 2006, s. 82. "...en guide till hur du lägger upp en egen blogg med anpassning av design, bildanvändning, upphovsrättsfrågor med mera. ... passar alla nya bloggare."

Inga kommentarer: